Hjärt & Lungräddning certifierad på barn nu!

Va ju iväg förra tisdagen på utbildningsdag 1 hos Rödakorset.
En utbildning för HLR på barn, super intressant och SÅ viktig.
Idag va 2:a kurs tillfället vi har övat på olika olycks senarion övat både på oss själva andra och dockor.
Första tillfället på kursen tycker jag att jag fumlade med dockorna visste inte riktigt hur jag skulle göra, men idag va allt super smidigt jag reagerade rätt och gjorde som man skulle, hoppas nu bara att de sitter OM man hamnar i en sådan verklig situation.
Ulf vår kursledare sa att det statisktiskt sett e bevisat att folk som gått kursen faktiskt regerar snabbare och i rätt ordning, det präntas lixom in ens omedvetna!


Tycker som sagt att detta är så intressant att jag ska se om ja kan spåna på och gå flera kurser, detta är ju något som aldrig skadar att kunna för mycket av eller hur!?


Kommentarer
Postat av: Erika

Tack!



Bra att kunna hjärt lungräddning. Man vet aldrig om man behöver kunskapen.

2009-03-31 @ 22:31:22
URL: http://shopaholicans.blogg.se/
Postat av: Lisa

Grattis får man säga!

Skönt o höra att det finns människor som du därute!

Sköönt..



Denna vecka blir det jobb, plugg, kompisbesök, träning och kanske inflyttning i huset!

Själv dÅ?

2009-03-31 @ 22:48:43
URL: http://fliza83.blogg.se/
Postat av: Carita

åh, vad bra kurs :] det fick vi göra igår på gymnastiken, ohohoh. ^^

2009-03-31 @ 23:26:46
URL: http://minicookie.blogg.se/
Postat av: EmelieLiljeberg - IDOL 2009

Varför jag bloggar är för att jag vill kuna nå ut till först och frömst unga kvinnor i dagens samhälle. Jag var med om en våldtäkt på astrid Lindgrens Barnsjukhud när jag var 13 år gammal och vill visa att man är lika mycket värld som alla andra!



annnan anledningt till varför jag bloggar är för att jag vill kunna visa min talang ( sjunga ) och kanske gå den vägen via bloggen!



Kram

2009-04-01 @ 01:33:49
URL: http://lemondream.blogg.se/
Postat av: Fanny

coolt skulle oxå vilja gå en sån kurs! väldigt bra kunskap att ha.

duktig du är=)

2009-04-01 @ 01:57:41
URL: http://banny87.blogg.se/
Postat av: Mamma Melissa

Ja, alla borde verkligen gå någon form av livräddningskurs... som badvakt körde vi alltid stenhård livräddning var tredje helg. Kanonkul!



Jo, jag började att blogga för att få ordning på mina tankar sedan Antonia och Gabrielle hade fötts och dött. När jag sedan förstod att människor uppskattade detta och kunde känna igen sig i mitt sorgarbete så blev det som en bonus. Att mitt sätt att bearbeta sorgen kan ge andra människor ord på sina känslor, det är stort.

2009-04-01 @ 02:22:22
URL: http://mammamelissa.blogg.se/
Postat av: nadia

Jag började blogga för att ha någonstans att dela med mig av mitt liv, tankar, åsikter, och vanliga dagbok. Jag skrev förut dagbok i en bok med penna och papper. Men sen kom jag på att en blogg var perfekt för mig. Så jag började över internet, och det är ännu roligare att skriva dagbok om man får kommentarer av andra, och få höra deras åsikter! :)



Men i stortsätt för att ha någonstans att vända sig till, och få skriva av sig, det skulle kännas tomt och tråkigt utan en blogg, och då valde jag över internet!

2009-04-01 @ 02:27:39
URL: http://zoegaz.blogg.se/
Postat av: Emma

SV: Första gången jag började blogga tyckte jag det verkade som en kul grej, och det var det. Nu är det som ett litet beroende och det jag vill uppnå med min blogg är att försöka göra den känd så att folk kan få läsa om mitt liv och så.

2009-04-01 @ 02:30:14
URL: http://metrobloggen.se/johnnson
Postat av: Ensamelsa

Jag gjorde min först blogg för att skriva om känslor och händlser, som en dagbok helt enkelt. Men det blev inte direkt att jag skrev spec ofta eller ingående i den. Det blev inte så personligt. Men så nu har jag börjat ändra på min livsstil och därmed startade jag en underblogg. Där jag skriver om hur jag förändras under min vikt minskning som också därför kan bli lite mer daglig. Jag vill även att denna ska inspirera andra som kanske har övervikt som ett stort problem att ändra på sina vanor.

2009-04-01 @ 02:38:03
Postat av: luby

Vad roligt hörredu!

Jag jobbar själv på en tidning på ungdomsredaktinen, skrev en liknande artikel för två rå sedan tror jag.



Jag började blogga för att flera av mian vänner hade bloggar och eftersom många av mina vänner, precis som jag, har lättare att skriva vad de tänker o känner så valde jag tt blogga.



Jag vill inte uppnå någonting speciellt.

Jag bloggar för att jag tycker det är kul och även om jag inte skriver ut precis vad jag känner alltid så är det ändå ett sätt att visa för sina kompisar att "hallå nu står inte allt rätt till" eller "jag är så unbart glad att ha just dig i mitt liv" utan att behöva säga det, jag har väldigt svårt att utrycka mig muntligt på det sättet.



Samtidigt tycker jag det är kul att skriva om andra grejer också, så som musik, twilihgt osv.

2009-04-01 @ 02:52:15
URL: http://buckwheat.blogg.se/
Postat av: Leonora - The Magic Memories

sv; Jag bloggar för att jag älskar att få respons på det jag skriver och jag behöver något att skriva av mig och det gör mig glad. Samtidigt skulle jag tyckt det var underbart om det blev något mera av min blogg! :)

2009-04-01 @ 05:13:40
URL: http://magiskaminnen.blogg.se/
Postat av: Anonym

ush jag är uppe med tuppen men ville bara önska dig en bra onsdag :)

2009-04-01 @ 05:57:12
URL: http://annaelisabethlinde.blogg.se/
Postat av: Nicklas

Varför jag bloggar? Jag bloggar för att få ur mig saker som jag går och tänker på. Jag har ett mycket stressigt liv, så därför är det väldigt skönt att få skriva av sig lite. Men nu efter att jag har bloggat en tid, så måste jag medge att nu är det mer som ett experiment från min sida. Jag vill se hur långt jag kan nå i bloggvärlden, bara genom att skriva om min vardag som nybliven pappa. Kan jag försörja mig på bloggen? Kan jag på något vis komma vidare i ett annat skede i livet med hjälp av bloggen? Som sagt, så är det mer som ett experiment nu.



Hoppas du blev nöjd med svaret. Kram

2009-04-01 @ 05:58:58
URL: http://fotbollspappan.blogg.se/
Postat av: nathalie

SV: Självklart kan jag hjälpa dig.

Varför jag börja blogga Hmm..jag har tidigare haft massa olika bloggar men dom bara för skoj och jag uppdaterade aldrig riktigt men med den här bloggen så ville jag verkligen blogga på riktigt. Och jag älskar ju mode så det var ju perfekt ämne för bloggen. Antar att jag vill förmedla och visa inspiration till andra.

Vad jag vill uppnå med bloggen? Aso jag ser det som en kul grej att blogga. Men om många gillar min blogg och att den blir "större" då är väl det alltid kul men det är inte nått jag direkt "strävar" efter. Hoppas mina svar funkar bra! :)

2009-04-01 @ 06:46:20
URL: http://blingstyle.blogg.se/
Postat av: Olessia

Jag började blogga för jag såg ett par vänner gjorde det. Jag undrade vad det var för något egentligen och därför började jag blogga själv.



Först förstod jag inte alls vad som var så roligt med det, men innerst inne tyckte jag det var roligt att få läsa mina vänners bloggar. Vad dom gjorde, tänkte osv. Sedan efter bara några månader började jag älska det. Jag kom in i det. Och nu är jag fast.

2009-04-01 @ 06:54:45
URL: http://nenno.blogg.se/
Postat av: maria

för att kunna lasta av mig tankar osv ... :P

nej , jag vill bara blogga :P

2009-04-01 @ 07:02:20
URL: http://akm.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag minns knappt vrf jag började blogga. Men gör det för att få skriva av sig lite. Så började antagligen för jag kände jag behövde få skriva av mig.

2009-04-01 @ 07:07:30
URL: http://halmstadbebis.blogg.se/
Postat av: A -*

Jag började blogga för in passion har alltid varit att skriva och lästa Kenzas blogg i ca 4 månader och tyckte det verkade riktigt roligt. Jag gillar även att verkligen säga vad jag tycker och stå om det är något jag tycker är fel och det känns inte som om man kan riktigt göra det i min ålder i detta samhälle så jag skaffa en blogg där jag kan skriva exakt vad jag vill.



Jag vill absolut skriva av mig och sedan när jag blir äldre kolla tillbaka på mina yngre dag. Vill även dela med mig av mina tankar och åsikter om saker och ting.



:)

2009-04-01 @ 07:07:57
URL: http://amandavardet.blogg.se/
Postat av: Binded Magazine

Svar; Visst ställer vi upp =)



Vi började "blogga" med vår tidning då vi tre i redaktionen kände att vi ville skapa ett koncept som inte fanns (tidning på internet vars primära målgrupp är bloggare och ungdomar) och samtidigt så ville vi låta andra skriva texter för att synas. Binded skapades för cirka 1 månad sedan och är i nuläget en mycket populär tidning på nätet, vilket vi tycker är mycket kul.



Med binded magazine vill vi uppnå vårt syftet att faktiskt låta individer, med varierade intressen och som är utspridda runt om i Sverige att skriva och förmedla. Vi vill binda (binded) samman personer genom text, bild och ord.



Tack för att vi fick medverka!

/Redaktionen



- Nu ligger sexkrönikan "Dagen då jag kommer" uppe!

2009-04-01 @ 07:14:08
URL: http://binded.se
Postat av: Anonym

godmorgon!

sv. aha va kul!

jag började att blogga för att jag ville skriva av mig, och dela med mig av mig själv och mitt liv och så tycker jag att dte är jätte roligt att skriva.

Det jag vill uppnå med bloggen är nog bara att folk ska gilla den, jag vill inte bli nästa blondibella eller något sådant, så jag vill inte bli känd genom bloggen. :)

kramis

2009-04-01 @ 07:27:25
URL: http://lindblommalin.blogg.se/
Postat av: Nina - This is who I am

jättebra ju :)

2009-04-01 @ 07:29:06
URL: http://totalflopp.blogg.se/
Postat av: Sofie

för att få skriva av mig :)kram

2009-04-01 @ 07:37:43
URL: http://sofieomnell.blogg.se/
Postat av: mellen

Kan tänka mig att den utbildningen var intressant :)

2009-04-01 @ 07:50:44
URL: http://mellen.inc.se
Postat av: Therese

Hej! klart jag tar mig tid...jag började blogga när jag fick Amelia,mest för att få skriva av mig. Ha en toppen (solig) onsdag du med :) Kram

2009-04-01 @ 07:58:40
URL: http://eldvina.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag började blogga för att få kontakt med nya människor och möjlighet till nya bekantskaper.

Jag har till avsikt att skriva av mej men vill ju gärna få en större läsarkrets och få chansen att nå ut med viktiga tankar och värderingar till unga människor i sverige!

Vilken tidning ska du skriva för? Jag vill ju kunna läsa det du skrivit! =D

2009-04-01 @ 08:07:36
URL: http://dizela.blogg.se/
Postat av: SOMMAR (SKIT) UNGARNA!

Godmorgon sötis!

Har du sovit gott? Hoppas du får en helt underbar dag!

Massor med kramar till dig!:D

2009-04-01 @ 08:15:30
URL: http://sommarungarna.blogg.se/
Postat av: Erika

varför började du blogga? Oj svår fråga... Tänkte prova på det. Är arbetslös och har för mycket "dötid"

och vad vill du uppnå med att blogga, är det att skriva av dej eller har du andra planer?

Jag bloggar för att jag tycker det är roligt, Inget speciellt mål med det, men visst det är kul ju fler som läser bloggen. Blir som en dagbok för mej oxå. Kan gå tillbaka och se vad jag har gjort om dagarna. Skriver inte vanlig dagbok så det är bra..

2009-04-01 @ 08:16:30
URL: http://shopaholicans.blogg.se/
Postat av: Karin

Men vad härligt att det gav nånting :)



Jaha okej, självklart ska jag svara, fast det blir nog inte så speciella svar.

Varför jag började blogga var väl mest för att det verkade roligt. Jag är verkligen en som gillar att skriva, så jag tänkte att det skulle passa mig perfekt. Och det gjorde det! Sedan vad jag vill uppnå har jag inte funderat nånting på. Jag vill bara fortsätta skriva och att folk ska fortsätta läsa. Ju fler läsare desto roligare. Det är roligt och givande. Man blir väldigt snabbt beroende, iallafall jag. Nu kan jag inte hålla mig ifrån :)



Kram!

2009-04-01 @ 08:22:19
URL: http://albinsmoder.blogg.se/
Postat av: Camilla

När jag läste till undersköterska ingick en två dagars kurs i hjärt- och lungräddning. Vi fick även lära oss hur man gör med både små och större barn. Tyckte att det var jätte bra. :) Synd bara att man inte kan få "uppdateringskurser" av jobb. Men jag funderar på att själv gå en. ;) Jag började blogga för att kunna skriva av mig lite. Ett plus är ju att man kommer i kontakt med en massa trevliga personer. :D Ha en super trevlig dag.

2009-04-01 @ 08:25:05
URL: http://camillaathorn.blogg.se/
Postat av: Zandra

Jag har haft 3 bloggar innan den jag har nu,men jag har alltid tröttnat på dem och lagt ner åså. Men med den jag har nu är det annorlunda,nu har jag flera läsare som återkommer och skriver kommentarer,det hade jag inte med mina förra,med den här känns det som om folk gillar de dem läser och det är precis det jag vill uppnå.

2009-04-01 @ 08:29:40
URL: http://fashionisme.blogg.se/
Postat av: Alexandra Davidsson

Tackar tackar =) allt bra?

2009-04-01 @ 08:31:15
URL: http://alexandradavidsson.blogg.se/
Postat av: Katja

Godmorgon och grattis till ditt cert, fick mitt för säkert 8 år sedan, är det ens giltigt =)

Din fråga, ditt repotage:

Varför jag började blogg?

För att skriva om mycket tankar som sitter i huvudet, som en dagbok. Har gått igenom mycket tycker jag. Mobbning sen förskolan till gymnasiet. Föräldrars skilsmässa -99 tror jag det var, tog hårt på mig. -01 fick pappar hjärntumör, nu har han fått det i ryggen. Jag behöver "andas" ut allting helt enkelt.. sen älskar jag att fota.. Gjorde oxå magsäcksoperationen 2005 =) Vill inspirera andra!

Och vad vill du uppnå med att blogga, är det att skriva av dej eller har du andra planer?

Ja, bilder på mig före och efter magsäcksoperation för att inspirera andra som "behöver" den operation. I framtiden har jag ett projekt, det handlar om vägen till barn.. den har varit långt, började färden för åtta år sedan.. men.. ja.. det kommer mer om det till hösten ;-)

Kram Katja och ha en underbar onsdag du med =)

2009-04-01 @ 08:49:21
URL: http://smultronduvan.blogg.se/
Postat av: Carro

2009-04-01 @ 08:55:10
URL: http://soulweeper.blogg.se/
Postat av: Carro

Hejhej, tack för kommentaren på bloggen :) Bra att gå en sådan kurs! Fler borde göra det :) Ha en bra dag!

2009-04-01 @ 08:55:49
URL: http://soulweeper.blogg.se/
Postat av: Erica,

svar: började blogga eftersom att jag ville öva mitt skrivande i den bemärkelsen att jag ville kunna skriva om vilket ämne som helst, när som helst. Jag ville inte behöva sitta och fundera, jag ville att det bara skulle rinna ur fingrarna.



Jag vill inte uppnå något alls, jag gör det så länge som jag känner för det.

2009-04-01 @ 08:58:50
URL: http://donotpanic.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Jätteskoj att du är med o tävlar hos mig!



Vill oxå tipsa om att jag precis nu startat ännu en spännande tävling:



http://uj76.blogspot.com/2009/04/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart.html



Ha en jättebra dag!

2009-04-01 @ 09:09:31
URL: http://uj76.blogspot.com
Postat av: Lisa

Jaha du undrar det då..

Då är det klart att jag ska svara dig :)



Jag började blogga för att jag gillar att skriva, och att få skriva av sig såhär var det bästa!

Och när man har många vänner som flyttat så blev det lätt att hålla kontakten så..

Nu gör jag det även för att få visa upp mina foton.. men annars är det mest för att skriva av mig!



Hoppas att ni får en underbar dag!!

Kramar.

2009-04-01 @ 09:10:42
URL: http://fliza83.blogg.se/
Postat av: Erika

Sv: Jag började blogga för att ha något att sysselsätta mig med när jag blev arbetslös, sen dess har det bara fortsatt då jag tyckt det varit väldigt roligt.

2009-04-01 @ 09:13:56
URL: http://ikaaan.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Jag började att blogga för mina vänner och familj skull som bor ca 50mil bort, så dom kan se bilder och få veta vad vi har för oss.

Men under tiden fann jag mitt intresse av barnkläder och jag började få bra många läsare, då blev anledningen en annan. Nu bloggar jag för att skriva av mig, för mina vänner & familj och dessutom för alla mina underbara läsare. Jag bloggar för att behålla dom jag har samt kunna locka nya läsare ;-) Man ska längta efter att kika in på bloggen varje dag för att se vad jag bloggat om!! Hihi..

2009-04-01 @ 09:15:58
URL: http://www.muppsan.com
Postat av: sofie

Svar: Jag började blogga för att en kompis gjorde det. Var lite nyfiken på hur det var! Jag tycker att det är skönt att skriva av sig en stund och samtidigt läsa på andras bloggar. Jag har ingen speciell inriktning på min blogg utan skriver om min vardag och om saker som berör mig. Jag har ingen ambition om att många kommer att läsa min blogg eller att jag ska tjäna några pengar på det utan det är roligt för mig bara.

Lycka till med artikeln! / Soffiblogg

2009-04-01 @ 09:18:10
URL: http://sofiesjoberg76.blogspot.com
Postat av: angelica

Jag började blogga för att få ur allt som fans i mitt huvud,

Jag har alltid tyckt om att skriva och jag ville helt enkelt dela med mig även om det bara var om min vardag.



Men jag har lite störe planer i bakunvudet just nu.

Jag vill utvecklas och göra ett blogg mer inriktat på självkänsla-Självförtroende och välmående.

Ge små tips som hjälper i vardagen och små tänkvärda inlägg som kan skapa endel posetiva funderingar.



2009-04-01 @ 09:23:24
URL: http://notbroken.webblogg.se/
Postat av: M

Fin blogg :)



Läs gärna min blogg om Extrem övervikt.



Ha en fin dag :)

2009-04-01 @ 09:27:19
URL: http://xxxxl.blogg.se/
Postat av: attis

Gomorrn vännen. en sån kurs skulle alla gä. Det är ju jätteviktiga grejor. Varför jag började blogga? Från början var jag bara nyfiken. Tänkte att det skullle vara skoj att prova. Sen har det blivit näsatn som ett gift. Har ju fått så många underbara bloggvänner. Det är ju även skönt att få skriva av sej. Detta kommer jag att fortsätta med . Tycker det är helt fantastiskt roligt.

Kramen

2009-04-01 @ 09:42:57
URL: http://attisblogg.blogg.se/
Postat av: Mariah

Har också gått kurs i hjärt-lungräddning,bra att kunna.sv!,jag började blogga för att jag tycker det är kul att skriva sedam jag var liten då jag skrev dagbok och småberättelser.

Jag har mest min blogg som en rolig hobby för tillfället pga mina studier i Socialpsykologi som tar mycket tid.

2009-04-01 @ 11:18:57
URL: http://nimah.blogg.se/
Postat av: Milla

En sån kurs skulle jag absolut vilja gå på! Måste kolla upp om det finns någon i närheten.

2009-04-01 @ 11:45:04
URL: http://sagabus.blogg.se/
Postat av: gry

klart jag svarar på frågorna (: Jag började blogga för att det var roligt och för att skriva av mig. Det är ju som en hobby och det är ju självklart roligt när det man gör uppmärksammas.

2009-04-01 @ 12:09:55
URL: http://gryandersson.blogg.se/
Postat av: Josefine

oj, är du mamma?

du ser väldigt ung ut!

2009-04-01 @ 12:17:24
URL: http://brightsideof.blogspot.com
Postat av: Fia

Jag började blogga därför att kunna se och höras när jag vill berätta något i både bilder och text! :)

2009-04-01 @ 12:59:06
URL: http://trasselfia.blogg.se/
Postat av: Åsa/ensidamedmat

Hej!

Den kursen har jag oxå gått. Den var jättebra!

Ska absolut svara på dina frågor ang.bloggandet.

Återkommer snart!

2009-04-01 @ 14:40:50
URL: http://www.ensidamedmat.se
Postat av: Therese

Som sagt:) Jag hade oxå velat gå en kurs för barn... Vi får se vad det blir längre fram ler



Varför jag bloggar??? Ja du det var en bra fråga... Egentligen inte tänkt så mycket på det förutom att jag gillar att skriva och får jag skrivit av mig offentligt och får kommentarer på det så kanske jag kan stärka min tro på mig själv...

Varför jag började??? Tja, mest en kul grej...=)

2009-04-01 @ 17:21:38
URL: http://esenese.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0